#Demeter Zoltán




Nyakunkon az aszúveszedelem
 

Nyakunkon az aszúveszedelem

Aszús év várható Tokaj-hegyalján. De ahelyett, hogy örülnének a borászok, aggódni kezdtek: a tokaji bor jelenlegi termékleírása sokak szerint "elszúrta" az aszúkészítés receptjét. Márpedig a szüreteken felbukkanó ellenőrök ez alapján dolgoznak. A következmény: a ritka jó évjáratot nem tudják kihasználni, és emiatt komoly nyereségtől esnek el.

Szabó M. István Szabó M. István

Ezek a borok jelentik ma a Tokaji aszút a világnak
 

Ezek a borok jelentik ma a Tokaji aszút a világnak

Svájcban, egy szakkonferencián mutatta meg magát a világ legnevesebb borszakértőinek és szakíróinak a Tokaji aszú. A 12 tétel fogadtatásáról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy a Tokaj-Hegyalján a tavaly meghirdetett "minőségi forradalom" egyelőre csak szóban tett hozzá a Montreux-i eseményhez.

hvg.hu hvg.hu

„Egy pohár jó bor minden este kerülhet az asztalra”
 

„Egy pohár jó bor minden este kerülhet az asztalra”

„Ma már Stockholm minden Michelin-csillagos éttermében megtalálhatóak Demeter Zoltán, a Királyudvar vagy a Hollóvár palackjai. Kanadába pedig már úgy tudunk új borokat ajánlani, hogy az ottani partnerek kóstolás nélkül is elfogadják a javaslatainkat ” – interjú Kató András borszakértővel.

I. N. I. N.